Kvindernes kampdag-special i AFTENKLUBBEN

AFTENKLUBBEN har hele ugen markeret kvindernes kampdag. Lyt med til kvindernes kampdag-special lige her

Kvindernes kampdag-special i AFTENKLUBBEN
ForfatterUdgivet
Sidst opdateret

AFTENKLUBBEN har i denne uge markeret kvindernes kampdag med specialepisoder omkring kvinder og kvindelighed.

I mandagens episode af AFTENKLUBBEN var psykolog og direktør i Girltalk.dk Anna Bjerre på besøg, for at tale om unge kvinders kamp omkring deres udseende. I hvert fald er otte ud af ti kvinder mellem 18 og 29 år positivt indstillet over for kosmetiske indgreb, og der er også flere, der får dem foretaget. Men hvorfor egentlig?

Du kan lytte til hele episoden af AFTENKLUBBEN med Anna Bjerre herunder:

Tirsdag havde Daniel Cesar besøg af komiker Natasha Brock, som er aktuel med sit nye stand-up show Psyclus. I episoden taler Daniel og Natasha omkring hvorfor kvindens menstruation er forbundet med skam.

Du kan lytte til hele episoden med Natasha herunder:

Onsdag havde AFTENKLUBBEN besøg af Sabrina Vitting-Seerup, som arbejder med mangfoldighed og forsker i repræsentation. I episoden taler Daniel og Sabrina om vigtigheden af kvinder på det store lærred. For hvor vigtigt er det, at kvinder også er superhelte i et ellers mandsdomineret superhelte univers?

Du kan lytte til hele episoden med Sabrina herunder:

Torsdag fik AFTENKLUBBEN besøg af forfatter Merete van den Berg. Hun har skrevet bogen 107 Danske Pippi-piger, som fremhæver nogle af de sete og overset stærke danske kvinder gennem tiden. I denne episode af AFTENKLUBBEN kigger Martin Blicher og Merete på nogle af de oversete danske kvinder i historien, som har gjort en forskel.

Du kan lytte til hele episoden med Merete herunder:

Fredag den 8. marts på kvindernes internationale kampdag taler Daniel cesar fra AFTENKLUBBEN med Danmarks yngste borgmester i Holbæk Christina K. Hansen. Hun er 24 år, og har dermed brudt en aldermæssig barriere ved at blive indsat som borgmester i så ung en alder. I episoden taler Daniel og Christina om, hvad der har været de største kampe ved at være ung og samtidig personen ved styrepinden.

Du kan lytte til hele episoden med Christina herunder: