GO'NOVA har designet årets T-shirt til Plads til Forskelle-prisen - og hylder lykkehormonet oxytocin

Traditionen tro skydes Muskelsvindfondens Plads til Forskelle-prisen i gang med salget af årets Plads til Forskelle-T-shirt, som i år er designet af GO'NOVA værterne i samarbejde med VRS. T-shirten er til salg i føtex og Bilka!

GO'NOVA har designet årets T-shirt til Plads til Forskelle-prisen
ForfatterUdgivet
Sidst opdateret

Hvert år udpeger Muskelsvindfonden nogle Plads til forskelle-ambassadører, der bl.a. designer årets Plads til forskelle-T-shirt. Tidligere har bl.a. Suspekt, Carpark North, Lukas Graham og Scarlet Pleasure været ambassadører, og i år er valget faldet på radioværterne på NOVA. Med GO’NOVA-værterne Dennis Ravn, Mai-Britt Vingsøe, Signe Krarup og Celina Friis i spidsen har de i fællesskab designet årets Plads til forskelle-T-shirt der produceres og sælges af VRS.

Fællesskabet i fokus

Fællesskabet er en vigtig del af både NOVA, Muskelsvindfonden og Grøns DNA, og derfor var det naturligt at sætte fokus på de inkluderende og fordomsnedbrydende fællesskaber med årets T-shirt. Det gør man konkret med ordet ”oxytocin”, der er navnet på et såkaldt lykkehormon, der frigøres i kroppen, når vi oplever noget rart – og i særdeleshed, når andre giver kram, kys og andre kærtegn.

Man skal være sammen med andre mennesker for at udløse oxytocin,” forklarer Dennis Ravn.

Mai-Britt tilføjer: ”Man kan ikke udløse det ved at kramme sig selv – uanset hvor meget man end kilder sig selv på armen, så sker der ikke noget! Så det var nemt for mig at sige, at budskabet på T-shirten skulle handle om at røre. Om at frembringe kærlighed, glæde og fællesskab.

Koblingen mellem oxytocin og Plads til forskelle forklarer Dennis Ravn på følgende måde:

Det handler om spørgsmålet om, hvad der kommer først: Er det, når der er plads til forskelle, og man er sammen med andre mennesker, at oxytocin udløses – eller det oxytocin, der gør, at man bliver mere rummelig som menneske?

Det seneste års tid har vi været langt fra hinanden, og de fleste har kun set deres allernærmeste og mødt meget få nye mennesker. Derfor er det ekstra vigtigt, at der sættes fokus på at nedbryde fordomme, da det bedst hjælpes på vej, når vi interagerer med nye mennesker og møder andre, der måske ikke er ligesom os selv.

Du kan købe T-shirten i alle fysiske føtex- og Bilka-butikker frem til udgangen af juli. Den koster 99 kr., og overskuddet af salget vil udgøre den pengesum, som årets prismodtager modtager foruden æren.

Læs mere om Plads til forskelle-prisen og se vores GO'NOVA værter i den nye T-shirt lige her.