AFTENKLUBBEN Special: Pride, diversitet, mangfoldighed og seksualitet

Lyt med når AFTENKLUBBEN i denne uge sætter fokus på Pride, diversitet, mangfoldighed og seksualitet

AFTENKLUBBEN Special: Pride, diversitet, mangfoldighed og seksualitet
Udgivet
Sidst opdateret

AFTENKLUBBEN har i første episode besøg af instruktør Rikke Kolding, som har instrueret serien 'Ondt i Røven' på TV2 Play.

Når man tænker på danske film og serier, hvor en af karakterene eksempelvis har været homoseksuel eller biseksuel, så bliver det altid skildret på samme måde. Karakterene fremstår på samme stereotype måde. Det mener Rikke Kolding ihvertfald.

I AFTENKLUBBEN taler Daniel Cesar og Rikke bl.a. om, hvad begrebet 'queer' dækker over, hvordan Rikke har afmystificeret dét, og hvad det har af betydning, når en Skuespiller som Scarlet Johanson skal spille en transperson.

Lyt med herunder eller på RadioPlay app.

I anden episode af AFTENKLUBBEN Special har Daniel Cesar besøg af Helge Sune Nymand, der er næstforperson for FSTB - Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn.

Siden 2014 har det været muligt at få foretaget et juridisk kønsskifte, hvor man får skiftet de sidste 4 cifre i ens CPR-nummer. Tidligere på måneden er der blevet dannet et politisk flertal bag muligheden for at tillade børn under 18 år at få foretaget et juridisk kønsskifte. Hvad er grunden til, at man får foretaget et juridisk kønsskifte? Hvordan er det at være far til et barn, der identificerer sig med det modsatte køn? Og hvorfor snakker man om at sænke aldersgrænsen?

Helge Sune Nymand gør dig klogere på netop dette i episoden nedenfor. Lyt her eller find den på RadioPlay app.

I tredje episode af Pride-special taler Daniel Cesar med Scandinavian Leather Men-medlemmet Henrik Dencker.

Alle er født med en seksualitet, og man kan ikke selv styre, hvad man tænder på. Hvad gør man, hvis man opdager, at ens seksualitet ikke minder om alle andres? Hvordan kunne en sådan seksualitet se ud? Og hvordan tackler man det, hvis man bliver mødt af modstand på gaden pga. sin seksualitet?

Lyt med og find ud af hvad Henrik Dencker har at sige om netop dette. Lyt med herunder eller i RadioPlay app.