AFTENKLUBBEN podcasts til din sommerferie

Ved du ikke hvad du skal lave i sommerferien? Så kan du lytte til AFTENKLUBBEN podcast her på RadioPlay.

AFTENKLUBBEN podcast anbefalinger til din sommerferie
ForfatterUdgivet

I AFTENKLUBBEN på NOVA tager Daniel Cesar og Sara Fondo aktuelle nyheder under kærlig og underholdende behandling. Du kan høre med alle hverdage kl. 21.00 - 22.30, og finde alle episoder som podcast under radioplay.dk/podcast/aftenklubben.

Du kan blandt andet finde filmanmeldelser, høre interviews med artister om deres nye musikudgivelser og meget mere!

Læs også mere om vores to anbefalinger til podcastepisoderne med Lisa Jespersen om hendes debutspillefilm 'Hvor Kragerne Vender', og interviewet med John Leif Jørgensen omkring fremtiden for rumturisme.

God fornøjelse!

Debutspillefilm og 'Hvor Kragerne Vender' med Lisa Jespersen

Daniel Cesar taler med Lisa Jespersen, som er ude med sin debutspillefilm 'Hvor Kragerne Vender', der har premiere på torsdag d. 22. juli. Filmen er inspireret af hendes eget forhold til sin barndomsby.

I interviewet fortæller Lisa Jespersen blandt andet om hvad det er som skaber konflikten når man kommer fra landet men tager byens værdisæt til sig: "Man skal være enormt vogue og politisk korrekt i byen, og miljømæssigt skal man virkelig være bevidst. Og det havde jeg på en eller anden måde også behov for at mine forældre fra landet også skulle være."

Du kan også høre om hvordan man har det med anmeldere og hvordan filmen er inspireret af instruktørens egen baggrund og hvorfor Lisa Jespersen søgte mod byen.

Hør hele episoden her:

Fremtiden for rumturisme med John Leif Jørgensen

Du planlægger måske en rejse sydpå i de her dage, men hvad ville du sige til en rejse væk fra nord og syd og i stedet ud i rummet?

Den tanke kom i sidste uge lidt tættere på virkeligheden, da den britiske rigmand Richard Branson i sidste uge rejste ud i rummet i en raket han selv har finansieret - hvilket er første gang nogensinde at nogen har gjort det. Hans rejse ud i rummet foregik med sit rumrejse-selskab Virgin Galatic, der har som endemål at kunne sende turister ud i rummet.

Journalist Sara Fondo tager ud i rummet med John Leif Jørgensen, der er professor i rumfartsteknologi ved DTU, og får en idé om, hvad der venter kommende rumturister, hvad status er med de tre store spillere lige nu: Virgin Galactic, Blue Origin og SpaceX, samt hvad de superriges interesse for rumturisme har gjort for branchen.

Hør Interviewet som podcast lige her: